Vuxenfestival, ryggdunkande och underbara sommarkvällar

Som ni redan vet kom vi ju till Almedalen i slutet av förra veckan. Vilket jippo alltså! Kul på många vis – lite som en vuxenfestival och nog hittade vi en och annan världsförbättrare i vimlet. Men vi drabbades också sannerligen av en överdos av ryggdunkande och mingelmani.

IMG_1852

Som tur var kunde vi återvända till vårt kontor/tält, där stämningen var mer avslappnad.

IMG_1847

Och ladda batterierna på finfina tillställningar, som Fi’s stora fest som ägde rum samtidigt som SDs partiledartal i Almedalen.

IMG_1863

Efter några dagar var det dock skönt att vara på väg igen. Och fantastiskt att man på Gotland, genom projektet elbilslandet, kan ladda sina cykelbatterier lite här och där.

IMG_1866

Cykelladdningspauser bör alltid innebära en möjlighet att även ladda sig själv:

IMG_1865

På norra Gotland bodde vi över hos vänner på otroligt vackra Tajnungs Gård i Hangvar socken. Där bjöds vi på middag bestående av deras egenodlade KRAV-grönsaker, som de även säljer i en liten mysig butik. Sen gick vi och hälsade på fåren.

IMG_1871

Det var precis i skymningen.

IMG_1906

Tyvärr hade delar av den vackra skogen pajats av ett stort grustag. Lite som ett öppet sår i landskapet, även om lite kvällsljus kan göra underverk även för den mest ärrade.

IMG_1887

Dagen efter lämnade vi Tajnungs och cyklade österut. Vi försökte cykla på små, vackra vägar genom Gotlands inland, men blev brutalt stoppade och tvingades vända om.

IMG_1919

Men till sist kom vi fram till STF Bunge, där vi skulle sova över natten och träffa ännu en härlig hjälte.

IMG_1920

Nu: Gotska Sandön. En livsdröm som går i uppfyllelse!

Category: Blogg
Comments are disabled