Från skärgårdsö till bruksmiljö

Bye bye Sthlm! Japp, den här veckan började med att vi lämnade Stockholm. Det var sannerligen skönt att ha trampor under fötterna igen, och härligt att åter vara på färd, men också en smula jobbigt att sticka hemifrån igen och åter sätta fart. Men, vi kom till en fantastisk plats: Gällnö!

IMG_2190

Där bodde vi på vandrarhemmet, STF Gällnö, som ligger i en gammal skola. Den före detta lärarbostaden blev vårt nya hem. Finfint! Gällnö kändes ungefär som hämtat ur Saltkråkan. Bland annat handlade vi vår mat i handelsboden, som såg ut ungefär så här:

IMG_2197

Det var mycket folk och många hundar.

IMG_2214

Sen tog vi den gamla ångbåten till Vaxholm, men där kunde vi inte stanna särskilt länge på grund av aggressiva måsar, så vi stack raka vägen till Vaxholms katthem.

IMG_2249

Där bodde sextiofyra ludna kämpar. Och så Morfar Björne såklart!

IMG_2250

Och Lillen Tobi, som liksom alla andra hade ungefär som ett eget ID-kort.

IMG_2232

Sen hojade vi över till Bogesundslandet och checkade in på STF Bogesundslandet, som drivs av Andreas och Kicki. De visade sig vara riktiga hjältar, som bland annat hjälper till att styra upp läger för ensamstående mammor och deras barn. Coolt!

IMG_2258

Dessutom bjussade Andreas på världens godaste ostmackor. Vi skojar inte! Dom var sannerligen extremt smarriga!

IMG_2255

Sen bar det av mot Sigtuna. Som vanligt följde vi google maps råd om lämpliga färdvägar och ibland kom naturen riktigt nära. Så nära att vagnen höll på att fastna.

IMG_2274

Och ibland kändes naturen sannerligen mer avlägsen.

IMG_2277

Sigtuna visade sig vara otroligt vackert och det blev kvällsdopp vid midnatt.

IMG_2279

Innan vi somnade i en folkhögskola på STF Sigtuna.

IMG_2286

Uppsala var nästa destination, men tyvärr tog vi nästan inga fotografier där. Bara ett enda kort på ett kalhygge en bit utanför stan, som mest liknar alla de hundratals kalhyggen vi hittills passerat på vår färd. Ofta blir vi fascinerade av hur mycket skog det finns i Sverige, men lika ofta förvånas vi hur den bara jämnats med marken på så himla många ställen. Sjukt!

IMG_2288

I Uppsala bodde vi hemma hos ekopsykologen Ira, som bjussade på risotto och mungbönor. Sen fortsatte vi norrut såklart!

IMG_2291

Till Österbybruk och Simbadets Camping där vi höll helg med ett glas rött.

IMG_2312

Simbadets Camping var en av de vackraste campingar vi sett, med både ett tiometers hopptorn och ett närliggande konditori med goda kakor. Allt vi behöver på en gång! Fler bilder kommer inom kort. Ciao!

 

Category: Blogg
Comments are disabled