All the way from Österbybruk to Princetown

Österbybruk! Vilket ställe! Vi hade aldrig hört talas om platsen förut, behövde bara en plats att övernatta på mellan Uppsala och Älvkarleby, men där var verkligen så fint. Och på grund av värsta förkylningen och tidernas åska blev vi tvungna att stanna en natt extra. Inte fel!

IMG_2348

Dessutom bodde vi i världens finaste lilla stuga på Simbadets Camping.Där satt vi och klippte på terrassen, när vi inte hoppade från hopptornet eller tog en öl på herrgården.

IMG_2323

Eller när vi hängde på stallcaféet. Sjukt goda kakor, och då har vi ändå besökt ett och annat kondis längs med vägarna i vårt land. Plus att är dom små får man ta två!

IMG_2322

Till slut blev det i alla fall dags att bränna vidare mot Älvkarleby. Eller bränna och bränna, vi masade väl oss mer. Det var sjukt varmt och förkylningen hängde i, så det var ganska jobbigt. Men vi fick i alla fall uppleva feta grejer på vägen, som gårdsauktion och att folk kände igen oss från Nyhetsmorgon. Sen kom vi i alla fall till Älvkarleby och den vattenkraftsdrabbade Dalälven.

IMG_2336

Vi bodde på STF Älvkarleby som låg vackert precis vid älven. Hej Norrland!

IMG_2353

Och så besökte vi Sveriges kanske coolaste lada som varit med om någon sorts extreme makeover. Från husvagnsgarage till fritidsgård i ett nafs!

DSCF5323

Dagen därpå var det dags att cykla vidare igen. Mot Gävle! Bara 25 kilometer. Tänk att vi tyckte att det var en lång distans i våras, nu kändes det som rena söndagsturen. Dock missade vi avfarten till cykelbanan: “Oj, här i Gävle kombinerar dom vist cykelbana och tågperrong”. Vi fick vända om.

IMG_2361

Sen var vi med i P4 Gävleborg.

IMG_2360

Och så sov vi över hos coola Eva, men det berättar vi ju mer om i podden. Sen bar det av norrut igen. Mot Princetown! Fäbodstilen ökade ju längre norrut vi kom.

IMG_2327

Och just det! Vi var ju med i Gefle Dagblad också. Inte var dag man kan titulera sig som “Behjärtansvärt 1″.

IMG_2374

Halvvägs mot Princetown korsade vi en järnväg, och på järnvägsbommarna satt en mystisk låda. Nyfikna som vi är öppnade vi den. Gissa vad som låg där i? En tidning med oss på framsidan. Det var en overklig och knäpp upplevelse. Men kul!

IMG_2383

Sen kom vi äntligen fram till Ockelbo. Vilket härligt ställe! Daniel, varför lämnade du Ockelbo??

DSCF5344

I Ockelbo rådde det kunglig stämning.

IMG_2404

Vi bodde på STF Ockelbo som låg vackert på en kulle med utsikt över det lilla samhället. Som vanligtvis var det klipp, klipp, klipp som gällde, men det kändes ok eftersom vi hade handlat ett kilo lösgodis på Ica.

IMG_2386

Och innan det blev alldeles alldeles mörkt tog vi ett dopp i den vackra sjön. Här behövs inga duschar!

IMG_2392

Dagen därpå blev det härlig frukostbuffé på vandrarhemmet.

IMG_2399
Innan vi stack ner till kolonilottsområdet.

IMG_2422
Där var det fullt ös trots den nästan tropiska hettan. Bland annat byggdes det ett hus av lera och halm tänkt att driva upp växter i under kallare årstider. Mer om det och projektet i podden!

IMG_2440
Framåt lunch bar det av igen. Mot Axmarbrygga! Men först trafikstockning i Ockelbo: ankor på vägen.

IMG_2455
Bad i en sjö, tvätt i en papperskorg. Det är så det blir! Och så mat på restaurang, eftersom T-spriten till stormköket var slut.

IMG_2470
Och sen tältade vi precis i skogsbrynet vid Axmarbrygga. Det var ungefär lika vackert i verkligheten som på bilden, men det bilden inte förtäljer är att det fanns typ en miljon mygg där. Satan i gatan alltså, det såg ut som att vi fått vattkoppor.

IMG_2474

Hej Söderhamn!

Category: Blogg
Comments are disabled