Gropiga grusvägar och eländiga E4:an

Bergochdalbanelandskapet fortsatte även efter Nordingrå och vi knagglade oss fram på gropiga grusvägar. Rätt jobbigt, tyckte vi, men saknade ändå grusvägarna nått fasansfullt när vi kom ut på E4:an. Satan i gatan alltså, att det ens är tillåtet att cykla där. Det kändes helt sjukt! Det är liksom en två-plus-en-väg med minimal vägren och hastighet 100-110 km/h. Lägg till ett stort antal långa timmerlastbilar, svag uppförsbacke och trettiogradig värme och det blir ett klockrent recept på livsfara. Men det finns ingen annan cykelväg, så vad gör man? Men till slut kom vi i alla fall till Skuleskogens nationalpark. Där mötte vi Bengt som visade oss varför den skogen är så himla speciell, mer om det i podden!

IMG_2709

Tillsammans knatade vi ut till en liten havsvik som var himla fin.

IMG_2718
Och tillbaka igen genom den oerhört vackra skogen.

IMG_2732 (2)
Sen cyklade vi ner till Köpmanholmens vandrarhem, som typ låg ute i havet. Härligt! Som vanligt skippade vi duschen och tog ett dopp i havet istället. Funkar finfint! Sen blev det middag på vandrarhemmets terrass som också nästan flöt i vattnet.

Köpmanholmen

Rummet vi bodde i blev snabbt belamrat av alla våra prylar. En sjal hit, en bralla dit och tiotusen grejer som behöver laddas borta vid eluttaget.

IMG_2739
På morgonen riktade vi styrena mot Örnsköldsvik. På vägen in passerade vi den här tegelstenen, jisses vad mycket feta industrier det finns i Sverige. Överallt!

IMG_2751
Örnsköldsvik var som en blandning av superspejsade framtidshus och röda stugor. Vi cyklade raka vägen in mot hamnen.

IMG_2755
HEJ ÖRNSKÖLDSVIK!

DSCF5382

I Ö-vik käkade vi citronglass och handlade en almanacka – den kommande hösten börjar göra sig påmind. Sen intervjuade vi två hjältar innan vi brassade vidare i kvällningen. Snart blev det matstopp i fjällmiljö.

IMG_2773
Få matfotografer kan ju klå bilden nedan. Och det bästa är att receptet är så enkelt. Ta bara alla grönsaker du hittar, tex i din cykelväska, och tryck ner dom i en tortilla. Färdigt!

IMG_2780

Mmmm, smarrigt! Sen blev det ytterligare en kvällsmarch längs E4:an innan vi somnade i vårt tält till ljudet av förbisvischande lastbilar och fartfräsare.

Category: Blogg
Comments are disabled