Nedräkningen har börjat

Så var det plötsligt bara tre dagar kvar på vår färd. Vilken tragik! Fast lite skönt att komma hem till den egna sängen, soffan och kaffekoppen. Den tredje sista dagen cyklade vi i alla fall på småvägar nästan parallellt med E4:an mot Nordmaling. När vi kommit nästan halvvägs hittade vi en mystisk skylt mitt ute i skogen.

IMG_2791

Ett grottsystem! Precis vis kanten av skogen ute vid kusten! Coolt! Och på en annan skylt stod det om en man som iordningställt allt, gjort skyltar och en vandringsled, för att besökare skulle kunna hitta grottan. Helt ideellt av eget intresse. En hjälte?! Vi gav oss i alla fall ut på jakt och hittade några häftiga stenformationer och gropar i berget. Någon grotta hittade vi tyvärr inte…

IMG_2800
Så vi hojade vidare och långt ut på en halvö, sydost om Nordmaling, hittade vi vandrarhemmet Lotshuset. Vilket ställe! Mitt ute i Södra Kvarken mellan Ålands hav och Bottenhavet.

IMG_2837
Snabbare än anat blev det natt, och morgon, och den näst sista dagen på vår långa resa. Vi inledde med lyxfrulle på Lotshuset.

IMG_2846
Allt var snyggt där, till och med brödet.

IMG_2883

Vi gick ner på klipporna strax bortom huset, som var helvitt på två sidor och rött på två sidor. Tydligen beror det på att det fungerat som sjömärke.

IMG_2868
Det var vind och vågor och tallar och tystnad.

IMG_2869
Så packade vi vår vagn för näst sista gången. Vilken sorg!

IMG_2878
Och cyklade norrut, kilometer efter kilometer, mot Umeå. På kvällen stannade vi i Norrmjöle för att tälta över natten. Och även om det var ledsamt att färden snart var över, kändes det ganska skönt att det var sista natten i sovsäck på liggunderlägg.

IMG_2888

Och så kom den sista dagen.

IMG_2895
Buhuhuhuuuuu!

Category: Blogg
Comments are disabled