Nu kör vi!

Äntligen gick startskottet: inspelningen av Hjältarna är igång! Tidigt igår morse, fredagen den trettonde, packade vi vår cykelvagn för en hel sommar på resande fot. Jisses, det var inte lätt! Kanske borde vi provpackat den innan. Tält, mikrofoner, inspelningsutrustning, kameror, laddare, cykelbatterier, stormkök, tält och godis – allt som behövs för en radiosommar på cykel.

Sen tog vi pågatåget till Ystad, där vår långa resa började. Där höll även vår första hjälte hus: spökgarnsfiskaren Patrik Juhlin.

IMG_1417

Det blev en kanelbulle i farten innan vi styrde styret mot Hammenhög, det första stoppet på vår dagsetapp mot Simrishamn.

DSCF5187

På grund av kanelbullen hade vi sjukt ont om tid. Försökte oss på en genväg över den skånska slätten, men den blev snarare en s(t)enväg.IMG_1446

I Hammenhög träffade vi nästa hjälte: algodlaren Jakob Larsson, som bland annat bjussade på alg-lakrits.

IMG_1484

I Hammenhög vimlade det av hjältar och vi mötte även konstnären Camilla Backman, som är en av alla hjältar som ligger bakom den så kallade Hammenhögsmodellen.

IMG_1483

Hon bodde i världens finaste hus med världens mysigaste toalett.

IMG_1441

Sen var planen att svischa till Simrishamn, men ett åskoväder stoppade oss halvvägs. I Östra Herrestad träffade vi en otroligt snäll gammal man som berättade om när han själv nästan blev träffad av blixten och visade oss en gammal övergiven församlingslokal där vi kunde söka skydd.

IMG_1465

Framåt kvällen lättade dock ovädret och vi kunde cykla vidare ner till STF-vandrarhemmet i Simrishamn. Snacka om att vi var utmattade och glada när vi kom fram. Elcyklarna underlättar ju otroligt mycket, framförallt när det gäller att dra cykelvagnen, men det är ändå tungt för ovana vadmuskler.

DSCF5189 (2)

Nu ser vi fram emot dagens etapp. Kivik here we come!!

Category: Blogg
Comments are disabled