Höga kusten YEAH!

Sundsvall blev nästa stad på vår resa. Så här såg det ut när vi cyklade in i stan. Oj oj oj, tänkte vi. Det var bara industri efter industri. Massaverk och kemikaliefabriker, den ena efter den andra.
IMG_2589

Men det var faktiskt riktigt fint på många ställen, och en väldigt trevlig stadskärna. Här är vi på Alnö strax utanför Sundsvall, även kallat Norrlands Hawaii, men en jycke som vi blivit vår vän efter att han helt tyst norpat vår påse med wienerbröd.

IMG_2591

Norr om Sundsvall började alla backarna. Otroligt jobbigt! Att cykla 5 mil om dagen var typ lätt innan Sundsvall, nu: supersvårt! Vi utvecklade en teknik där en av oss fick cykla före med vagnen medan den andra av oss cyklade efter och puffade på. Cykelkonster som inte går av för hackor!

IMG_2597
Men det kändes nästan som i fjällen, så det var fint.

IMG_2602
Okej, en bild till på när Karin cyklar, men det var ju så vackert!!

IMG_2609
Nu var det mer glest mellan vandrarhemmen, så det blev mycket tältande och många måltider tillagade på stormkök. Här kokas det pasta.

IMG_2627
Och så kom vi till Högakustenbron. Fast vi hann inte kolla på utsikten för bron var så smal så smal och bilarna körde så fort så fort och så nära så nära.
IMG_2649
Men vi kom över till sist och hittade mysiga Järnsta café utanför Vännsta. Där blev det kaffetår och köbekaga.

IMG_2677

Och så spontanträffade vi en hjälte! Han kom springande efter oss när vi skulle cykla iväg, och hjälpte oss att laga ena cykeln. Sen visade det sig att han var konstnär och snällhetsutforskare, så vi knatade tillbaka in på caféet igen för en intervju. Mer om det i program 16 av poddradion!

IMG_2682

Och så kom vi till Nordingrå.

IMG_2684

Kolla! Alltså kolla! Så fint!

IMG_2691

Vi campade mitt i allt det vackra, och eftersom mataffären i Nordingrå stängde redan klockan fem fick vi käka pizza på en brygga. Och så havregrynsgröt till frulle såklart, för femtioelfte gången.

IMG_2697
Mmmm, gröt! Nu även med russin i!

Category: Blogg
Comments are disabled